Op mijn stage was het al meteen duidelijk dat ze erg graag eten en ook nog veel eten! Ik voelde me direct thuis lol. Eten was hét onderwerp! :) Ik vroeg hen wat typisch Maltees eten is. Mijn mentor Roberta zei dat ze het vrijdag 06/02 voor mij ging klaarmaken.
Vrijdag was het dan eindelijk zo ver!!! Roberta maakte Maltees brood met tomatensaus, olijven, kappertjes en tonijn. Jaja, ik ga misschien toch nog leren om olijven te appreciëren. :) Ook verschillende Pastizzi en worstenbroodjes had ze mee. Mmmm overheerlijk!!! Iedereen van de staf zat samen te genieten van het lekkere eten. Er was een toffe sfeer. Ik krijg opnieuw water in mijn mond als ik eraan denk...
De maandag daarop had Roberta opnieuw Maltees eten klaargemaakt. Ftira, typisch Maltees brood (burgerachtig) met tomatensaus, sla, tonijn en kappertjes. Dit werd geserveerd met chips. Dit eten ze hier erg vaak bij brood. Rare combinatie voor ons, maar echt nog lekker. Ze had ook Bigilla mee, dipsaus gemaakt van bonen. Deze dipsaus is lekker met ronde crackers. Als laatste was er nog een soort Maltese-Turkse zoetigheid, Helwa tat-tork. Het is een soort zoetigheid gemaakt met amandelen en heel wat suiker! Niets voor mij, veel te zoet! Het plakte direct in je mond.
Ik heb ook al geproefd van een soort Maltese Torta, een taart gevuld met gehakt en groentjes. Je kan het ook klaarmaken met kip of spinazie en kaas. Zoals je het zelf wilt dus. Simpel en lekker! Iets dat ik alvast kan klaarmaken als ik terug in België ben.
De hoofdverpleegkundige heeft me ook al uitgenodigd om deel te nemen aan een feestmaaltijd op 4 maart. Er staat me dan Stuffat Tal-Fenek te wachten, een stoofpot met konijn. Een echt traditioneel recept. Ik sta ondertussen al op de lijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten